GLASBAtorij

Blog o glasbi in njenih (ob)stranskih pojavih…

Laibach oživeli Jörga!!!

Objavil/a Tomica 6.01.2009 pod glasba, politika

Evo, prazniki so mimo, v letu 2009 smo in ukvarjamo se z recesijo in tehnologijami (in glasbo), pozabili pa smo na bolezen norih krav, cunamije in Jörga Haiderja. Kot da so minili, odšli nekam v zgodovino in jih nikoli ne bo več nazaj… Ste upali, optimisti. Slabe stvari ne minejo, samo malce se skrijejo in nato pokukajo iz svojega zgodovinskega kotička nazaj v sedanjost. Včasih malce v šegavi preobleki. Pa vendar…

Dvakrat sem srečal Jörga v živo in nikoli ni bilo posebej žmohtno; enkrat je bil pri Kočevarjih v Hornwaldu (kot se – izvirno po njihovo – reče Kočevskemu Rogu). Drugič sva se celo usedla za isto mizo nekje okoli Bovca in izmenjala par stavkov, ampak nekako si nisva bila pristno všeč.

Potem sem lani videl, da se več ne bova srečala, in sem nekje v sebi razmišljal, ali bo njegov duh ostal nekje v koroškem in avstrijskem prostoru, ali ne. No, potem pa tole; moji znanci Laibach so nedavno odprli svojo novo internetno trgovino in za promocijo (u)porabili prav posebne manekene:

Papa Ratzi (preberite napis)

Pjutin

Sarkosi-ck

In seveda dvojezični glavar

In tako sva se znova srečala, jaz pa sem se spraševal, če je kdaj imel na sebi bolj alter majico… morda v kakem temačnem koroškem klubu, ampak tega ne bomo verjetno nikoli izvedeli. Pa tudi ne vem, če si želim (iz)vedeti prav vse na tem svetu… Jörg lives, tako ali drugače.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

12 odgovorov na “Laibach oživeli Jörga!!!”

 1. nevenka - 6.01.2009 ob 14:54
  nevenka

  He, sem si kar malo oddahnila, ker si nista bila preveč všeč.
  Jörg se žal ne more pritožiti čez manekenstvo. Sami izbrani “modeli” zares :-)

 2. Tomica - 7.01.2009 ob 08:57
  Tomica

  Po moje eni taki modeli, h katerim bi se bil verjetno Jörg za časa življenja prav rad ob bok postavil. Po tej plati povsem razumem, da Laibachi (še) niso prejeli pisma odvetnikov družine H. – bolje biti v družbi svetovnih vladarjev pozno kot nikoli ;)

 3. celjecelje - 7.01.2009 ob 12:46
  celjecelje

  Kdor gradi kariero (karina ero) na sovraštvu, ki ga razpihuje med dvema narodoma, ne živi dolgo.

  Seveda mu nisi bil všeč. Imel je visok IQ in takoj je začutil, da Ti ne more prodajati bučnic. Da ga imaš že dolgo prečitanega, neonacista pedofilskega.

 4. celjecelje - 7.01.2009 ob 12:48
  celjecelje

  Bojim se, da bo pogoltna in pohlepna RKC mafija tožila Laibach zaradi fotomontaže??!!

 5. Tomica - 7.01.2009 ob 14:39
  Tomica

  Ne ne, cerkvenjakov se še ne gre bati, ker bog še nima e-maila ali MSN-ja, da bi ga tukaj iskali… Dokler jim kdo ne pove, so Laibach varni :D

 6. nevenka - 7.01.2009 ob 20:42
  nevenka

  Ima pa blog. He, he..en kupček njegovih pooblaščenih podanikov.
  Saj veš, umetnost je že kdaj nasankala,
  morda jo bo trženje bolje odneslo?

 7. Tomica - 8.01.2009 ob 09:55
  Tomica

  Uh, daj link od bogovega bloga, prosim :) mu imam ene par reči zapovedati že dolga leta, pa nisem našel naslova… Umetnost pa ga skoraj redno nasanka in dobro je, da imajo umetniki potomce, da vsaj kdo ima kaj od njihovega dela. Tole zdaj ni ravno pisano na kožo Laibach, ampak nasploh na zgodovinouk. In umetnost se dobro trži šele, ko je pop (ne župnik).

 8. nikokaoja - 9.01.2009 ob 16:14

  Mene sam zanima kaj ima to veze z konjskimi dirkami?

 9. Tomica - 9.01.2009 ob 17:46
  Tomica

  Razmisli…

 10. celjecelje - 10.01.2009 ob 10:19
  celjecelje

  Dobro, da Jorg Haider ni politikoval na Slovenskem… ker Sašo Peče ne bi nikdar hotel iti na kavo z njim. Ker s takimi on ne pije kave.

 11. Tomica - 10.01.2009 ob 10:29
  Tomica

  celjecelje, ta je za diskusijo. Znano je namreč, da se ista sorta skupaj slini. Minus in minus dasta desničarski plus :) Še posebej v sodobni Evropi, kjer obstaja prava desna internacionala od Skandinavije preko Berlina do Španije. Saško in Joerg pa… zdaj ne bomo nikoli mogli izvedeli v praksi, če bi šla na kavo…

 12. somaarsen - 10.01.2009 ob 23:25
  somaarsen

  na kavo mogoče ne, mogoče pa kam drugam … nekam sumljiv je ta naš saško … vsi drugačni, vsi enakopravni!

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !