GLASBAtorij

Blog o glasbi in njenih (ob)stranskih pojavih…

Prelet tedna

Objavil/a Tomica 20.04.2009 pod glasba, mp3, prelet tedna

Znova par kratkih in upam, da komu uporabnih; prva beležka leti na bend Dananananaykroyd in njihovo letošnjo plato Hey Everyone. Moram reči, da sicer predalček indie(-pop)-rocka nikoli ni bil najbolj odpiran, ampak tale bend ima izjemno čisto energijo, harmoničen hrup in dober pristop k večno preigravanim rifom. Rad imam sveže zveneč rock’n'roll, kakor koli se mu že reče. Evo, za pokušino tule njihov “nežnejši” komad Black Wax:

YouTube slika preogleda

[ALBUM_TEDNA] Povsem nakljčno je v predvajalnik priletel Jazzy Lounge Tale ima besedico “lounge” bolj v dokaz, kako glasbeno raznolik je lahko ta opis. V danem primeru imamo opravka z uptempo kompilacijo založbe Wagram, ki vsebuje tri ducate krasnih biserov. Priporočljivo za ubijanje vremenskega nizkega pritiska, monotonije sivih oblakov in ustvarjanje boljšega počutja.

[MIX] Minuli teden je navrgel tudi dva nadpovprečno simpatična drum and bass miksa; enega je posnel Markoman, ustanovitelj ILLEGAL kruja ob 10.-obletnici našega KUD-a ILLEGAL, in si ga lahko snamete tukaj. Miks je težko-temačne sorte, priporočljiv za metalce, tehnaše in sorodne temačne nacije. Za tiste bolj “svetle” sorte pa je DJ Marky  navrgel aprilski promocijski miks za londonski klub Fabric. Ljubitelji breakbeata pa se lahko zabavate z enournim izsekom Elite Force z avstralskega radia JJJ. Sicer je ena taka zanimiva stran za sveže mikse http://techfunkmanifesto.blogspot.com/ , če kdo kaj najde zase, avtorji pa znani brejkbitaši kot Lee Coombs, Meat Katie, Elite Force… blog od izvajalcev za poslušalce.

[TWITTER] Še dva Tweeta tedna. Prvi pripada Trentu Reznorju:Kutcher / King / DiddyDumDum on CNN doing everything in their power to make Twitter seem as un-cool as possible. Res je, bitka ni dobljena, podobno kot ni proti Pirate Bayu in enemu njenih ustanoviteljev Petra S Kolmisoppija, ki so jih v petek na prvostopenjem sodišču obsodili zaradi piratstva. Peter je ob tem zatvital: Really, it’s a bit LOL. It used to be only movies, now even verdicts are out before the official release.”

[VIDEO] Nepričakovan video tedna časti RTV Srbije. Na njihovi spletni strani si lahko snamete štiri dele doku filma Dušana Vesića o EKV “Kao da je bilo nekad.”

Pa lep teden še naprej, tudi tekoči…

  • Share/Bookmark
 

Komentarji

Ni odziva na “Prelet tedna”

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !