GLASBAtorij

Blog o glasbi in njenih (ob)stranskih pojavih…

Carinin novoletni koncert

Objavil/a Tomica 1.01.2010 pod glasba, koncerti

Srečno novo leto 2010!

Eni, kot na primer Carina, ga pričenjamo udarno – z nocojšnjim koncertom v Menzi pri koritu. Pred nami nastopajo Buldogi in Barely Modern, podatki o dogodku pa so tukaj.

Namesto filozofiranja pa tekst, ki ga je 99,9 % napisal Meho (in ostanek moja tipkovnica) – o Carini tukaj in zdaj:

Carinike načenja šizofrenija: po eni strani razmišljamo, da bi se preimenovali, ker nam je nerodno,da obstajamo že sedem let, da pa hkrati  podlegamo vztrajnostnemu momentu. Tako bomo nekje v teh letih – podobno kot pari, ki namesto, da bi šli narazen, naredijo otroka – objavili videospot za pesem Osmijeh, priredbo grupe 220 iz leta X (mislimo, da ‘67), s čimer najavljamo novo ploščo, ki je že skorajda uigrana.

Ob tem lahko razložimo, da videospot prikazuje tipa, ki je odjebal zunanji lajf in živi samo še med svojimi spomini, v varnem svetu starih knjig, stripov in glasbe. Edini kontakt, ki ga ohranja z zunanjim svetom oziroma edina aktualnost, ki ga je prevzela, je reklama za zobno pasto Osmijeh blag. In o tem govori videospot. O izgubi volje po realnem življenju, prekinitvi stikov z vsemi označevalci, ki  človeku stalno dajejo misliti, da je njegovo življenje luzersko in da nima smisla hodit ven, hkrati pa taista logika nudi iluzorne nadomestke za ljubezen. To je spot o poziciji, s katero se  Cariniki – kot skupina državljanov, ki še vedno misli, da je najvišja oblika socialnega življenja vseeno fizičen stik med ljudmi, vključno s kroženjem virusov, nasiljem, sovraštvom kot seveda ljubeznijo ter nežnostmi, ki  so otipljive – ne strinja. Strah je sicer gibalo; vendar pa le, če ga presežeš.

Lahko dodamo, da ne bomo zajebali žurke 1.1. in da smo se že zmenili za termin v Menzi, prav tako pa tudi, da je postava ponovno stabilnih 5; Rosić, Šuljić, Dečman, Hočevar, Mehle, torej namesto dveh kitar vrnitev k osnovnemu zvoku s pozavno.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

2 odgovorov na “Carinin novoletni koncert”

 1. Alex van der Volk - 1.01.2010 ob 01:52
  Alex van der Volk

  Tomica, srečno novo leto, z vsemi željami ki spdajo ob takšnih prilikah zraven, tudi tebi ;)

 2. Tomica - 1.01.2010 ob 13:20
  Tomica

  Aleš, enako nazaj in imej eno odlično leto 2010!

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !